Afspraak of vragen? | 06 - 52427336 | melissa@oefentherapiesmit.nl

Bekkenbodemklachten

Oefentherapie Cesar bij bekkenbodemklachten is bedoeld voor mensen met klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen van de bekkenbodem zoals incontinentie, obstipatie, verzakkingen en pijn. Vaak begint het met een 'klein geheimpje'. Zomaar een paar druppels urine verliezen tijdens inspanning, de ontlasting niet op kunnen houden of juist moeilijk kwijt kunnen. Velen schamen zich ervoor en praten er niet over. Ze durven niet meer uit te gaan, niet meer te sporten. Het zelfrespect neemt af, evenals het zelfvertrouwen, de sociale contacten lijden eronder. Kortom, velen zien de kwaliteit van hun leven verminderen.
In vele gevallen zijn de klachten terug te voeren op het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodem heeft drie functies: sluiten, openen en dragen (van de buikorganen en tijdens een zwangerschap ook van je kindje). De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of juist te gespannen zijn. Of ze functioneren niet op de goede manier of op het juiste moment, waardoor stoornissen kunnen optreden. Bekkenbodemspieren zijn aan te spannen en te ontspannen. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust of voelen dit niet. Met oefentherapie Cesar kunnen wij begeleiding bieden wanneer de klachten te maken hebben met een verkeerde samenwerking tussen bekkenbodemspieren, het middenrif en de buikorganen. D.m.v. advies over onder andere ademhaling, houding en beweging, voeding en toiletgedrag verschaffen wij je inzicht over je klachten en wat je er zelf aan kunt doen. Tevens vormen de oefeningen ter bewustwording van het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren een belangrijk therapieonderdeel. Hierin speel je dus zelf een actieve rol.

Voor welke klachten is bekkenbodem-oefentherapie geschikt?

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in de bekkenbodem kunnen positief worden beïnvloedt. Daarbij kan je denken aan: 
- Ongewild verlies van druppels urine tijdens inspanning (stress-incontinentie)
- Veelvuldig optredende, plotselinge, hevige, niet te onderdrukken aandrang om te plassen (urge-incontinentie)
- Ongewild verlies van ontlasting (faecale incontinentie)
- Het bij herhaling slechts moeizaam kwijt kunnen van ontlasting (obstipatie)
- Verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
- Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen

"Door Oefentherapie Cesar weet ik nu hoe ik met mijn nekklachten om moet gaan, welke oefeningen ik kan doen om mijn lichaam sterker te krijgen en daarbij hoe ik mijn houding aan moet passen om ervoor te zorgen dat de nekklachten niet ineens terugkeren. Dankjewel Carlijn!” – man, 62 jaar, nekklachten.

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a

3871KM Hoevelaken

Leersum
Meester Bosweg 14

3956XH Leersum

Amerongen
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen